Top 3 akcie k nákupu na začátku 2022: Netflix, Qualcomm, Lam Research

akcie investování

Rok 2022 má za sebou drsný začátek, ale podnikům se daří mnohem lépe, než naznačují ceny jejich akcií. Další týden, další strmý pokles technologických akcií i růstových akcií. Investování je těžké, zejména pokud jde o řízení emocí a následného očekávání.

Obecně je známo, že nákup určitých akcií při poklesech se dlouhodobě vyplatí. Veterán streamování videa Netflix (NASDAQ: NFLX), nabízí perfektní příležitost udělat přesně to. Mezi další aktuálně skvělé dlouhodobé investice po výprodeji na akciovém trhu, kterým byste měli věnovat svou pozornost, patří technologický gigant jako je Lam Research (NASDAQ: LRCX) a Qualcomm (NASDAQ: QCOM).

Příležitost akcie Netflix

Akcie Netflixu vypadaly mírně podhodnocené, když tento streamovací gigant přiblížil svou zprávu o zisku za čtvrté čtvrtletí 2021. Ano, prognóza přírůstků předplatitelů pro první čtvrtletí roku 2022 zaostala za očekáváním, protože spotřebitelé po celém světě se nadále potýkají s pandemií koronaviru. Vedení Netflixu v tomto nepředvídatelném tržním prostředí drželo projekce růstu na konzervativní straně.

Dlouhodobá obchodní příležitost je však stále skutečně velká. Hotovostní zisky se přesunuly na plusovou stranu a očekává se, že v nadcházejících letech porostou. Nejinspirativnější růstový příběh na akciovém trhu pokračuje, protože Netflix se přesouvá do nové éry konzistentních peněžních toků. Své akcie si mohou investoři vyzvednout za ceny, které jsme neviděli od jara 2020.

Pokud přemýšlíte do čeho investovat volné peníze, akcie Netflixu jsou divokou kartou i pro rok 2022.

Výprodej akcií giganta výroby polovodičů Lam Research

Lídr v oblasti leptů a depozičních zařízení, Lam Research, se minulý týden vyšplhal na historická maxima, následně ale tento týden prodal více než 15 % akcií. Možná má tento masivní výprodej souvislost s tím, že velký zákazník společnosti Lam Research, Taiwan Semiconductor Manufacturing (NYSE: TSM), dosáhl nadměrných zisků a poskytl shodné plány kapitálových výdajů na rok 2022.

Po pádu ceny akcií se Lam Research obchoduje za pouhý 17,8násobek odhadovaných zisků za rok 2022.

Je nutno podotknout, že fiskální rok společnosti Lam Research končí v červnu, takže je to prakticky koncové číslo. Hodnota tohoto obchodovatelného násobku je dokonce až pod hodnotou akciového trhu jako celku.

Nyní nastává otázka, zda současný boom výroby polovodičů nakonec povede k propadu. To ale opravdu nevypadá na minimálně další rok. V podstatě lze z těchto informací vyvodit, že neexistuje žádný zásadní důvod pro výprodej těchto akcií. Společnost Lam Research navíc generuje nadměrnou část svých příjmů ze služeb, což je zhruba 32 % v posledním čtvrtletí. Masivní růst prodeje zařízení v loňském roce, i v tom letošním, by tedy měl trvale vést k rostoucím příjmům z těchto služeb.

Qualcomm expanduje vývoj mobilních čipů

Qualcomm, jako globální lídr v oblasti mobilních čipů, vidí mobilitu jako samozřejmost a smartphony vnímá jako silnou kombinaci výpočetního výkonu a energetické účinnosti. To znamená, že každé mobilní zařízení může mít takovouto podobu.

Z toho plyne, že téměř každý smartphone na planetě má v sobě obvody od společnosti Qualcomm. Společnost si však myslí, že má v nadcházejících letech hodně co získat v dalších oblastech technologií, zejména v automobilovém průmyslu, bezdrátově propojených průmyslových zařízeních, inteligentních domácích zařízeních a síťové infrastruktuře.

S rostoucím trhem se smartphony s 5G si firma Qualcomm myslí, že i její polovodičové návrhy pro automobily a další mobilní zařízení budou v nadcházejících letech stoupat.

Společnost v roce 2021 vykázala 51 % nárůst tržeb ve své automobilové divizi a 67 % nárůst v oblasti IoT (Internet of Things). Tato čísla se budou v průběhu příštího desetiletí dramaticky měnit, protože obě oblasti čeká rychlý dvouciferný procentní růst. Ve zkratce to znamená, že firma Qualcomm je stabilní a vysoce zisková akcie.

INVESTOVAT NA DEGIRO

Investování zahrnuje rizika ztrát. Investujte jen takové peníze, které si můžete dovolit ztratit. Investujte opatrně. Článek a veškeré informace slouží ke vzdělávacím účelům a nejsou investičním doporučením.